Domaći sladoled nikada nije bio ukusniji ili lakši da se napravi
Najbolja mešavina za sladoled koji će vas odlično rashladiti i osvežiti tokom toplih dana. Kombinacija sastojaka mu daje nesvakidašnji ukus, koji nećete naći ni kod jednog kupovnog sladoleda.
Sastojci
- 1/2 šolje punomasnog mleka
- 1 kašičica sušene lavande
- LJubičasta boja za hranu
- 1 Earl Grei kesica čaja
- 1 kašičica paste od zrna vanile ili ekstrakta vanile
- 2 šolje teške kreme, hladne
- 0.3 litara zaslađenog kondenzovanog mleka
Uputstva
Dodajte punomasno mleko u malu šerpu na srednjoj vatri. Pustite da provri pa sklonite sa vatre. Podelite mleko podjednako u dve odvojene činije. Dodajte lavandu i ljubičastu boju za hranu u jednu posudu, a Earl Grei kesicu čaja i vanilu u drugu činiju. Stavite plastičnu foliju na površinu svake činije (da se ne bi stvorila kora) i stavite obe činije u frižider da se potpuno ohlade – oko 2-3 sata. Kada se ohladi, izvadite kesicu čaja iz jedne, a iz druge procedite lavandu.
Pročitajte još: IZNENADITE GOSTE! Domaće grickalice koje se lako pripremaju
Dodajte tešku pavlaku u mikser sa dodatkom za mućenje. Mutite dok se ne formiraju čvrsti vrhovi, a zatim pažljivo umešajte zaslađeno kondenzovano mleko.
Podjednako podelite zaslađeni šlag u 2 odvojene činije, zatim u jednu posudu sipajte mleko sa infuzijom lavande, a u drugu Earl Grei mleko. Pažljivo umešajte svako od ovih infuziranih mleka u šlag, a zatim sipajte svaku od smesa u tepsiju. Koristeći nož, zavrtite dve mešavine zajedno da biste postigli taj mramorni izgled.
Pokrijte i stavite u zamrzivač da se stegne, najmanje 6 sati.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU