Oglas
· · Komentari: 0

TRIK ZA KUVANJE KUKURUZA: Jedan tajni sastojak i 15 minuta pripreme

Da biste dobili najukusniji kukuruz šećerac u vodu dodajte jedan "tajni" sastojak.

1721557967_Untitled.jpg
Foto: Shutterstosk
Oglas

Teško ćete pronaći osobu koja ne voli kukuruz, bilo kuvani, pečeni ili kao dodatak. Ali, ako tražite nove ideje za njegovu pripremu, tu je fantastičan i kreativan trik za kuvanje kukuruza u "kupki" od maslaca.

Rezultat će vas oduševiti, jer savršeno sladak i nežan ukus kukuruza, će vas naterati da uzmete repete.

Ne treba vam više od 15 minuta da pripremite ovo jelo, a ako vam se dopadne rezultat, pokušajte da pripremite drugo povrće na ovaj način.

Sastojci:

- 4 šolje vode

- 6 kukuruza

- 1 šolja mleka

- 100 grama putera

- 1 kašika soli

Priprema:

U veliku posudu sipajte vodu i sačekajte da proključa. Dodajte šolju mleka, putera i so. Kad se puter rastopio, dodajte kukuruz i smanjite vatru. Kuvajte oko osam minuta. Potom izvadite kukuruz i servirajte.

Zašto je kukuruz super namirnica?

Prosečan kukuruz ima oko 300 zrna, a svako od njih skladišti ugljene hidrate, proteine, vitamine, minerale i vlakan. Jedan svež kukuruz ima oko 100 kalorija.

Veruje se da je sveže povrće zdravije od kuvanog, ali to se ne odnosi na kukuruz. Naime, američki istraživači otkrili su da tokom termičke obrade kukuruza, kuvanja ili pečenja dolazi do oslobađanja molekula antioksidacijskim delovanjem, što povećava njegove zaštitne moći.

Kukuruz takođe sadrži jake antioksidante, lutein i zeaksantin, sadrži beta karoten i vitamine B, magnezijum, fosfor i vitamin C.

Redovno konzumiranje kukuruza podstiče rad metabolizma i varenja, kao i izbacivanje toksina iz tela i sprečava razvoj crevnih bolesti.

Kukuruz je odličan izvor vitamina B1, koji ima važnu ulogu u funkciji mozga.

(Superžena.b92)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas