Спој укуса који осваја на први залогај
Ако волите лагане посластице без печења, које се брзо спреме и још брже поједу, онда испробајте воћно савршенство, њено величанство торту с боровницама и белом чоколадом.
Не само што се припрема за пар минута, она се после тога не пече, већ само чекате да се охлади. Подлога се спрема од млевеног кекса, као за чизкејк, фил се брзо скува, а ганаш је савршенство.
Испробајте рецепт за ову брзу тортицу.
Састојци:
300г млевеног кекса
125г истопљеног путера
130мл млека
300г боровница
кашика шећера
пола кесице желатина (који је набубрио помешан с 2 кашике воде, по упутству)
200мл слатке павлаке
300г беле чоколаде
Припрема:
Млевени кекс, истопљени путер и млеко сједините, па утисните у округли калуп.
Боровнице скувајте са шећером; када омекшају, мало их изгњечите, па додајте набубрели желатин.
Промешајте све, па сипајте преко подлоге и оставите у фрижидеру.
Слатку павлаку загрејте до кључања и додајте белу чоколаду, па мешајте док се не отопи и скроз сједине.
Сипајте преко фила.
Оставите да се охлади, па украсите по жељи и сладите се.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ