Spoj ukusa koji osvaja na prvi zalogaj
Ako volite lagane poslastice bez pečenja, koje se brzo spreme i još brže pojedu, onda isprobajte voćno savršenstvo, njeno veličanstvo tortu s borovnicama i belom čokoladom.
Ne samo što se priprema za par minuta, ona se posle toga ne peče, već samo čekate da se ohladi. Podloga se sprema od mlevenog keksa, kao za čizkejk, fil se brzo skuva, a ganaš je savršenstvo.
Isprobajte recept za ovu brzu torticu.
Sastojci:
300g mlevenog keksa
125g istopljenog putera
130ml mleka
300g borovnica
kašika šećera
pola kesice želatina (koji je nabubrio pomešan s 2 kašike vode, po uputstvu)
200ml slatke pavlake
300g bele čokolade
Priprema:
Mleveni keks, istopljeni puter i mleko sjedinite, pa utisnite u okrugli kalup.
Borovnice skuvajte sa šećerom; kada omekšaju, malo ih izgnječite, pa dodajte nabubreli želatin.
Promešajte sve, pa sipajte preko podloge i ostavite u frižideru.
Slatku pavlaku zagrejte do ključanja i dodajte belu čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi i skroz sjedine.
Sipajte preko fila.
Ostavite da se ohladi, pa ukrasite po želji i sladite se.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU