Ручак на кашику
Кремаста чорба идеална је за предстојеће зимске дане који нам предстоје.
Прочитајте још: Ручак готов за 15 минута: Слани мафини са печуркама и спанаћем које ћете обожавати (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Потребно је:
600 гр кромпира
1/2 већег целера
по жељи зачина сувог
соли..бибера
2 кашике киселе павлаке
4 чена брелог лука
Припрема:
Кромпир и целер очистити исећи на коцке, налити са 2 л воде и кувати око 20 мин да се скува. Процедити чорбу па кромпир и целер изблендати са штапом за блендање. Вратити у процеђену течност. Киселу павлаку помешати са мало супе па измешати и додати чорби. Све жицом изједначити. Посолити побиберити или по жељи додати мало сувог зачина.
Прочитајте још: РАПСОДИЈА УКУСА: Сјајна идеја за ПОСНИ ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Убацити издробљерн бели лук, па појачати чорбицу до самог врења. Искључити и додати обилно першуновог листа.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ