Са хладнијим временом, идеално се слаже топла храна.
Јело на кашику, које ће вам угрејати стомак и дати вам преко потребне витамине - сладак купус. Једно од омиљених српских јела.
Прочитајте још: РЕЦЕПТ за ПЛАНИНСКИ хлеб: Без адитива, остаје свеж неколико дана!
Рецепт за слатки купус
Састојци:
- 1 главица купуса
- 1 парадајз
- 1 веза младог црног лука или празилук
- 1 зелена паприка
- 2 шаргарепе
- 1 корен и лист першуна
- 1 корен целера
- 1 већи кромпир
- 2 кашике ајвара
- 5 чена белог лука
- зачин, со
- алева паприка
- туцана паприка
Припрема:
У шерпу насећи крупно купус. Све поврће исећи на ситне коцке, лук на ситно такође. На исечен купус додати млад лук,убацити зелену паприку, на колутове шаргарепу, целер, першун, кромпир, и 3-4 чена белог лука .
Налити да се кува око 30-40 мин. Не сме се мешати. Убацити сецкан парадајз или парадајз из флаше. Додати зачин, со и 2 кашике ајвара.
У тигањ ставити мало уља и пола кашике брашна, па пропржити додати алеву паприку и мало туцане љуте по жељи и тиме запржити купус. Додати остатак белог лука, ситно насецкан. Благо промешати . Додати першунов лист. Ручак је готов.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК