Sa hladnijim vremenom, idealno se slaže topla hrana.

Jelo na kašiku, koje će vam ugrejati stomak i dati vam preko potrebne vitamine - sladak kupus. Jedno od omiljenih srpskih jela.
Pročitajte još: RECEPT za PLANINSKI hleb: Bez aditiva, ostaje svež nekoliko dana!
Recept za slatki kupus
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 1 paradajz
- 1 veza mladog crnog luka ili praziluk
- 1 zelena paprika
- 2 šargarepe
- 1 koren i list peršuna
- 1 koren celera
- 1 veći krompir
- 2 kašike ajvara
- 5 čena belog luka
- začin, so
- aleva paprika
- tucana paprika
Priprema:
U šerpu naseći krupno kupus. Sve povrće iseći na sitne kocke, luk na sitno takođe. Na isečen kupus dodati mlad luk,ubaciti zelenu papriku, na kolutove šargarepu, celer, peršun, krompir, i 3-4 čena belog luka .
Naliti da se kuva oko 30-40 min. Ne sme se mešati. Ubaciti seckan paradajz ili paradajz iz flaše. Dodati začin, so i 2 kašike ajvara.
U tiganj staviti malo ulja i pola kašike brašna, pa propržiti dodati alevu papriku i malo tucane ljute po želji i time zapržiti kupus. Dodati ostatak belog luka, sitno naseckan. Blago promešati . Dodati peršunov list. Ručak je gotov.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK