Oglas
· · Komentari: 0

Tajna savršenog pire krompira: Jedan sastojak ga čini super kremastim

Pire krompir, klasik koji krasi trpeze na nedeljnim ručkovima, može brzo da postane prava zvezda obroka ako se pravilno pripremi.

1726403643_bd4cfeb922f99d84ba2cf67d147978f759dfaffd.jpg
Foto: Shutterstosk
Oglas

Tajna savršenog pirea leži u jednom sastojku koji možda već koristite, ali ne dovoljno velikodušno – puteru. Ne radi se samo o količini, već i o tehnici pripreme koja pire podiže na novi nivo kremastog savršenstva.

Kako do savršenog pire krompira?

Izbor krompira je ključan. Zatim, krompir uvek kuvajte u hladnoj, slanoj vodi. Ovo sprečava prekomernu apsorpciju vode, što može dovesti do lepljive teksture.  Prvi korak ka savršenom pire krompiru.

Kada je krompir skuvan, potrebno ga je brzo izgnječiti da bi bio topao. Ovde dolazi do izražaja najvažniji deo – puter. Mnogi recepti preporučuju do 115 g putera po kilogramu krompira. Ovo će pireu dati svilenkastu teksturu, a bogat ukus upotpunjen je vrućim mlekom ili slatkom pavlakom.

Tajni dodatak

Ako želite da eksperimentišete, pokušajte da zamenite deo ili ceo puter maslinovim uljem. Ovo rezultira suptilnijom, ali izuzetno aromatičnom notom.  

Ključni sastojci za najbolji pire krompir:

  • Kvalitetan krompir
  • Mnogo putera (oko 115 g po kilogramu krompira)
  • Toplo mleko ili slatka pavlaka
  • Jedno žumance za dodatnu kremastost
  • So po ukusu

Opciono: maslinovo ulje, beli luk, vlašac

Jednostavnim poboljšanjem svog pirea uz pomoć žumanca stvorićete novu dimenziju popularnog jela i iznenaditi svoje goste mekoćom, toplinom i bogatim ukusom.

(Krstarica)

 

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas