Људи који једу "на кашику" живе дуже, а парадајз чорбу сви воле. Ево новог-старог рецепта.
Потребно је:
- 300 мл куваног парадајза
- мала главица црног лука
- већа шаргарепа
- зелена
- паприка
- першунов лист
- кашика брашна
- јаје
- со
- суви биљни зачин
- уље
- 1-1,5 л супе од говеђе коцке
Припрема:
Пропржите на уљу пола рендане шаргарепе, додајте исецкани лук, другу половину ситно исецкане шаргарепе и све динстајте. Сипајте кувани парадајз и литар воде, ставите исецкану зелену паприку и кувајте око 30 минута. Јаје размутите виљушком, па у то додајте по једну кашику брашна и уља. Све лепо изједначите и полако сипајте у чорбу. По жељи додајте пола кашичице шећера.
Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)
Кувајте 5-6 минута, ставите ситно исецкан першун, со и мало сувог биљног зачина. Уколико желите, у чорбу можете ставити и мало тестенине, пасуља или кромпира.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ