LJudi koji jedu "na kašiku" žive duže, a paradajz čorbu svi vole. Evo novog-starog recepta.
Potrebno je:
- 300 ml kuvanog paradajza
- mala glavica crnog luka
- veća šargarepa
- zelena
- paprika
- peršunov list
- kašika brašna
- jaje
- so
- suvi biljni začin
- ulje
- 1-1,5 l supe od goveđe kocke
Priprema:
Propržite na ulju pola rendane šargarepe, dodajte iseckani luk, drugu polovinu sitno iseckane šargarepe i sve dinstajte. Sipajte kuvani paradajz i litar vode, stavite iseckanu zelenu papriku i kuvajte oko 30 minuta. Jaje razmutite viljuškom, pa u to dodajte po jednu kašiku brašna i ulja. Sve lepo izjednačite i polako sipajte u čorbu. Po želji dodajte pola kašičice šećera.
Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)
Kuvajte 5-6 minuta, stavite sitno iseckan peršun, so i malo suvog biljnog začina. Ukoliko želite, u čorbu možete staviti i malo testenine, pasulja ili krompira.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU