Искористите сезону јагода за овај сјајан десерт
Састојци:
250 г замрзнутог лиснатог тееста ( претходно одмрзнути)
250 г очишћених јагода
4-5 кашика пекмеза од јагода
150 г крем сира
1 кашика шећера у праху
рендана корица 1/2 лимуна
1 кашика екстрата ванилије
1 јаје за премаз
шећер у праху за посипање
Припрема:
Пећницу загријте на 200°Ц, а плех обложите папиром за печење.
Крем сир помешајте с лимуновом корицом, шећером и ванилом.
Јогоде нарежите на плочице или четвртине, ако правите 'цветиће' од лиснатог.
Лиснато тесто развијте у облик правоугаоника на побрашњелој подлози. Развијте га на дебљину 1 мм.
Зависно од облика који радите, разрежите тесто на квадрате, правоугаонике или оставите у комаду.
Битно је да део теста на који иде надев избоцкате виљушком, а остатак теста не. Затим ставите крем сир, па преко њега намажите мало пекмеза и на врх наслажите јагоде.
Тесто премажите умућеним јајетом па пеците - цветиће и правоуганике око 15 мин, а плетеницу 20-25 мин. Видећете кад су готови: кад се разлистају и добију лепу тамно златну боју.
Охладите, поспите шећером у праху и уживајте. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ