Iskoristite sezonu jagoda za ovaj sjajan desert
Sastojci:
250 g zamrznutog lisnatog teesta ( prethodno odmrznuti)
250 g očišćenih jagoda
4-5 kašika pekmeza od jagoda
150 g krem sira
1 kašika šećera u prahu
rendana korica 1/2 limuna
1 kašika ekstrata vanilije
1 jaje za premaz
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200°C, a pleh obložite papirom za pečenje.
Krem sir pomešajte s limunovom koricom, šećerom i vanilom.
Jogode narežite na pločice ili četvrtine, ako pravite 'cvetiće' od lisnatog.
Lisnato testo razvijte u oblik pravougaonika na pobrašnjeloj podlozi. Razvijte ga na debljinu 1 mm.
Zavisno od oblika koji radite, razrežite testo na kvadrate, pravougaonike ili ostavite u komadu.
Bitno je da deo testa na koji ide nadev izbockate viljuškom, a ostatak testa ne. Zatim stavite krem sir, pa preko njega namažite malo pekmeza i na vrh naslažite jagode.
Testo premažite umućenim jajetom pa pecite - cvetiće i pravouganike oko 15 min, a pletenicu 20-25 min. Videćete kad su gotovi: kad se razlistaju i dobiju lepu tamno zlatnu boju.
Ohladite, pospite šećerom u prahu i uživajte. Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU