Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Спремите ЛАВА КОЛАЧ: Без брашна је, припрема је брза и једноставна

Лава колач је идеално решење уколико вам је потребна брза посластица

1719927723_shutterstock_1783033568.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

  • 230 г црне чоколаде, ситно исецкане
  • 170 г несланог путера, исеченог на коцкице
  • 4 велика јајета
  • 100 г шец́ера
  • 1/8 кашичице соли

Рецепт за брзински лава чоколадни колач без брашна:

Подесите решетку рерне у средњи положај и загрејте рерну на 190°Ц. Премажите маслацем чаше за мафине. На пари истопите чоколаду са путером, повремено мешајуц́и, док се смеса не истопи и не постане глатка. Склоните са ватре.

Док се чоколада топи, умутите јаја, шец́ер и со помоц́у миксера на средњој брзини, док смеса не постане светла и бледа, око 5 минута. Смањите брзину на ниску и умешајте чоколадну мешавину док се све не сједини.

Сипајте у чаше за мафине и ставите на плех за печење. Пеците док ивице не порумене, али средину оставите мање печену, око 10 минута. Избегавајте претерано печење. Оставите да се охлади 3 минута и сервирајте.

Чоколадни лава колач је врло једноставан, треба само средину колача да оставите мање печену. Уколико волите лава колач, можда ћете желети да направите и лава колач од јагода - магична посластица од пар састојака. Чоколадни колач се пак прави без брашна и одличан је када желите нешто слатко, а немате много времена.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas