Обрадујте укућане јелом са којим нема грешк
Oglas
Пице и кифлице многима су омиљено јело, а спој ова два укуса распаметиће вас. Мекане, ваздушасте и пуне фила, допашће се баш сваком ко их проба.
Састојци:
За тесто:
- 250 м млека
- 1 кашика шећера
- 30 гр квасца
- 500 гр брашна
- 150 мл уља
- 1 јаје
- прстохват соли
Прочитајте још: Сачувајте првобитну свежину слатке посластице и пар дана након прављења: На овај начин вам се ОСТАЦИ ТОРТЕ НЕЋЕ СУШИТИ
За надев:
- 100 гр шунке
- 150 гр качкаваља
- оригано
- 100 гр пасираног парадајза
За премаз:
- 1 јаје
- сусам
Припрема:
- У загрејано млеко додати шећер, измрвити квасац, па све измешати и оставити да одстоји. У брашно додати со, јаје, уље и на крају квасац. Све добро замесити док се не добије глатко тесто. Оставите да тесто нарасте око сат времена.
- Након тога поново премесите, па поделите на два дела. Оклагијом делове развуците на круг ког ћете поделити на 12 једнаких троуглова. Сваки од троуглова премажите испасираним парадајзом, додајте исецкану шунку, качкаваљ и оригано. Поређати их на плех обложен папиром за печење.
- Умућеним јајетом премажите кифлице, па поспите сусам преко њих.
- Рерну загрејати на 220 степени и пећи око пола сата.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas