Obradujte ukućane jelom sa kojim nema grešk
Oglas
Pice i kiflice mnogima su omiljeno jelo, a spoj ova dva ukusa raspametiće vas. Mekane, vazdušaste i pune fila, dopašće se baš svakom ko ih proba.
Sastojci:
Za testo:
- 250 m mleka
- 1 kašika šećera
- 30 gr kvasca
- 500 gr brašna
- 150 ml ulja
- 1 jaje
- prstohvat soli
Pročitajte još: Sačuvajte prvobitnu svežinu slatke poslastice i par dana nakon pravljenja: Na ovaj način vam se OSTACI TORTE NEĆE SUŠITI
Za nadev:
- 100 gr šunke
- 150 gr kačkavalja
- origano
- 100 gr pasiranog paradajza
Za premaz:
- 1 jaje
- susam
Priprema:
- U zagrejano mleko dodati šećer, izmrviti kvasac, pa sve izmešati i ostaviti da odstoji. U brašno dodati so, jaje, ulje i na kraju kvasac. Sve dobro zamesiti dok se ne dobije glatko testo. Ostavite da testo naraste oko sat vremena.
- Nakon toga ponovo premesite, pa podelite na dva dela. Oklagijom delove razvucite na krug kog ćete podeliti na 12 jednakih trouglova. Svaki od trouglova premažite ispasiranim paradajzom, dodajte iseckanu šunku, kačkavalj i origano. Poređati ih na pleh obložen papirom za pečenje.
- Umućenim jajetom premažite kiflice, pa pospite susam preko njih.
- Rernu zagrejati na 220 stepeni i peći oko pola sata.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas