Од српског пасуља се разликује по 3 неуобичајена састојка
Шпанци у својој кухињи доста користе пасуљ, намирницу коју и Срби обожавају. Али, од нашег рецепта их разликују 3 састојка, као што су кувана јаја, хлеб као и бујон. Ако нисте знали, бујон се додаје уместо воде, јер даје интезивнији укус, а уместо да хлеб служите са стране, препеците га и изблендирајте, па додајте у јело. Божанственог је укуса и још бољег мириса, а овако припремљен пасуљ ће постати ваше ново омиљено јело.
Састојци:
45 мл маслиновог уља
2 кришке багета
4 чена белог лука
1 црни лук
1 зелена паприка
1 шаргарепа
1 велики кромпир
2 кашичице слатке паприке
400 мл парадајз соса
450 г белог пасуља из конзерве
450 г тамног пасуља из конзерве
850 мл бујона од поврћа
4 јајета
2 ловорова листа
шака свежег першуна
Припрема:
У шерпу сипајте маслиново уље, па додајте и пропржите изломљен багет, и целе ченове белог лука. Затим извадите, и у исту шерпу сипајте сецкани лук, шаргарепу и паприку. Када поврће омекша, додајте сецкани кромпир, па поспите слатком паприком. Након тога сипајте парадајз сос, па посолите и побиберите. Сипајте пасуљ који сте претходно опрали и процедили, па додајте бујон (коцку за супу од поврћа помешајте са 850 мл вруће воде). Додајте ловоров лист и добро промешајте, па кувајте док не крене да кључа. Смањите температуру и поклопите, па кувајте још неких 20 минута. Препечени хлеб, бели лук и сецкани першун изблендирајте, па додајте у пасуљ. Промешајте, па додајте јаја на око, пазите само да се не разлију. Покријте и кувајте још 4 минута док јаја не буду готова.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ