Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ШПАНСКИ ПАСУЉ: Једно од омиљених јела Срба, у Шпанији се спрема на мало другачији начин (РЕЦЕПТ)

Од српског пасуља се разликује по 3 неуобичајена састојка

1677239443_spanska-zastava-Shuttersctock-yt-naslov.jpg
Пхото: Схуттерстоцк/ Yоутубе принтсцреен
Oglas

Шпанци у својој кухињи доста користе пасуљ, намирницу коју и Срби обожавају. Али, од нашег рецепта их разликују 3 састојка, као што су кувана јаја, хлеб као и бујон. Ако нисте знали, бујон се додаје уместо воде, јер даје интезивнији укус, а уместо да хлеб служите са стране, препеците га и изблендирајте, па додајте у јело. Божанственог је укуса и још бољег мириса, а овако припремљен пасуљ ће постати ваше ново омиљено јело.


Састојци: 

45 мл маслиновог уља 
2 кришке багета
4 чена белог лука
1 црни лук
1 зелена паприка
1 шаргарепа
1 велики кромпир
2 кашичице слатке паприке
400 мл парадајз соса 
450 г белог пасуља из конзерве 
450 г тамног пасуља из конзерве 
850 мл бујона од поврћа 
4 јајета
2 ловорова листа
шака свежег першуна

Припрема: 
У шерпу сипајте маслиново уље, па додајте и пропржите изломљен багет, и целе ченове белог лука. Затим извадите, и  у исту шерпу сипајте сецкани лук, шаргарепу и паприку. Када поврће омекша, додајте сецкани кромпир, па поспите слатком паприком. Након тога сипајте парадајз сос, па посолите и побиберите. Сипајте пасуљ који сте претходно опрали и процедили, па додајте бујон (коцку за супу од поврћа помешајте са 850 мл вруће воде). Додајте ловоров лист и добро промешајте, па кувајте док не крене да кључа. Смањите температуру и поклопите, па кувајте још неких 20 минута. Препечени хлеб, бели лук и сецкани першун изблендирајте, па додајте у пасуљ. Промешајте, па додајте јаја на око, пазите само да се не разлију. Покријте и кувајте још 4 минута док јаја не буду готова. 

 

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas