Oglas
· · Komentari: 0

ŠPANSKI PASULJ: Jedno od omiljenih jela Srba, u Španiji se sprema na malo drugačiji način (RECEPT)

Od srpskog pasulja se razlikuje po 3 neuobičajena sastojka

1677239443_spanska-zastava-Shuttersctock-yt-naslov.jpg
Photo: Shutterstock/ Youtube printscreen
Oglas

Španci u svojoj kuhinji dosta koriste pasulj, namirnicu koju i Srbi obožavaju. Ali, od našeg recepta ih razlikuju 3 sastojka, kao što su kuvana jaja, hleb kao i bujon. Ako niste znali, bujon se dodaje umesto vode, jer daje intezivniji ukus, a umesto da hleb služite sa strane, prepecite ga i izblendirajte, pa dodajte u jelo. Božanstvenog je ukusa i još boljeg mirisa, a ovako pripremljen pasulj će postati vaše novo omiljeno jelo.


Sastojci: 

45 ml maslinovog ulja 
2 kriške bageta
4 čena belog luka
1 crni luk
1 zelena paprika
1 šargarepa
1 veliki krompir
2 kašičice slatke paprike
400 ml paradajz sosa 
450 g belog pasulja iz konzerve 
450 g tamnog pasulja iz konzerve 
850 ml bujona od povrća 
4 jajeta
2 lovorova lista
šaka svežeg peršuna

Priprema: 
U šerpu sipajte maslinovo ulje, pa dodajte i propržite izlomljen baget, i cele čenove belog luka. Zatim izvadite, i  u istu šerpu sipajte seckani luk, šargarepu i papriku. Kada povrće omekša, dodajte seckani krompir, pa pospite slatkom paprikom. Nakon toga sipajte paradajz sos, pa posolite i pobiberite. Sipajte pasulj koji ste prethodno oprali i procedili, pa dodajte bujon (kocku za supu od povrća pomešajte sa 850 ml vruće vode). Dodajte lovorov list i dobro promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Smanjite temperaturu i poklopite, pa kuvajte još nekih 20 minuta. Prepečeni hleb, beli luk i seckani peršun izblendirajte, pa dodajte u pasulj. Promešajte, pa dodajte jaja na oko, pazite samo da se ne razliju. Pokrijte i kuvajte još 4 minuta dok jaja ne budu gotova. 

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas