Od srpskog pasulja se razlikuje po 3 neuobičajena sastojka
Španci u svojoj kuhinji dosta koriste pasulj, namirnicu koju i Srbi obožavaju. Ali, od našeg recepta ih razlikuju 3 sastojka, kao što su kuvana jaja, hleb kao i bujon. Ako niste znali, bujon se dodaje umesto vode, jer daje intezivniji ukus, a umesto da hleb služite sa strane, prepecite ga i izblendirajte, pa dodajte u jelo. Božanstvenog je ukusa i još boljeg mirisa, a ovako pripremljen pasulj će postati vaše novo omiljeno jelo.
Sastojci:
45 ml maslinovog ulja
2 kriške bageta
4 čena belog luka
1 crni luk
1 zelena paprika
1 šargarepa
1 veliki krompir
2 kašičice slatke paprike
400 ml paradajz sosa
450 g belog pasulja iz konzerve
450 g tamnog pasulja iz konzerve
850 ml bujona od povrća
4 jajeta
2 lovorova lista
šaka svežeg peršuna
Priprema:
U šerpu sipajte maslinovo ulje, pa dodajte i propržite izlomljen baget, i cele čenove belog luka. Zatim izvadite, i u istu šerpu sipajte seckani luk, šargarepu i papriku. Kada povrće omekša, dodajte seckani krompir, pa pospite slatkom paprikom. Nakon toga sipajte paradajz sos, pa posolite i pobiberite. Sipajte pasulj koji ste prethodno oprali i procedili, pa dodajte bujon (kocku za supu od povrća pomešajte sa 850 ml vruće vode). Dodajte lovorov list i dobro promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Smanjite temperaturu i poklopite, pa kuvajte još nekih 20 minuta. Prepečeni hleb, beli luk i seckani peršun izblendirajte, pa dodajte u pasulj. Promešajte, pa dodajte jaja na oko, pazite samo da se ne razliju. Pokrijte i kuvajte još 4 minuta dok jaja ne budu gotova.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU