Судећи по прогнози лето нас неће скоро напустити, па је време да размислимо о још неким хладним посластицама.
Ми вам предлажемо ову слатку супу, која се брзо спрема, а идеална је и као хладни дезерт.
Потребно је:
- мања лубеница
- 300 г смрзнутих јагода
- 400 мл сока од јабука
- 500 мл леденог шампањца
- смеђи шећер, по укусу
За украс:
- листићи свеже нане
Припрема шампањ супе од лубеница
Лубеницу одвојите од коре и извадите јој семенке, па је исеците на ситније коцке. Пребаците их у дубљу чинију, са све соком који су пустиле. Јагоде допола одмрзните, исеците на кришке и помешајте са коцкицама лубенице. По укусу поспите са мало смеђег шећера и промешајте. Затим воће прелијте соком од јабука, додајте шампањац, прмешајте и сипајте у тањире. Сваку порцију ове хладне воћне супе, приликом сервирања, украсите листићима свеже нане.
(Б. Јовановић, "Вечерње новости")
БОНУС ВИДЕО