Поред доброг укуса, припрема је једноставна и брза
Од једног паковања кора за питу (500гр), добију се два ролата која можете филовати по жељи.
Потребно за фил:
- 1 паковање кора за питу
- 3 јаја
- 250мл млека
- 120мл уља
- 1 прашак за пециво
- кашичица соли- сусам за посипање
Прочитајте још: Здравија варијанта омиљеног намаза: Паштета од маслина коју морате пробати већ данас (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Умутити јаја, додати јогурт, уље, прашак за пециво и со. Мутити да се сједини и прећи на филовање кора. Паковање кора поделити на 2 дела, за 2 ролата.
Фото: Схуттерстоцк
За први ролат:
Сваку кору мазати са по 4 кашике фила, док не потрошите прву половину кора. Последњу, посути сусамом и пећи
на 180 Ц око 20 минута. Када се испеку, покрити влсжном крпом и тако оставити 10 минута да се прохлади. Након тога, коре окренути тако да горња страна на којој је сусам , буде на крпи и увити ролат у крпу. Оставити да се
потпуно охлади. Поновити поступак са другом половином кора.
Прочитајте још: Неодољива посластица коју ће сви обожавати: Колач са маком и јогуртом преливен чоколадом - Једноставан и брз за припрему (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Надев по жељи:
За један ролат, можете помешати: 4 кашике павлаке, 2 кашике мајонеза, и поделити на пола. Једну половину намажите преко кора, ставите шунку, па намажите другу половину мајонеза и павлаке. Увити ролат, и ставити у прозирну фолију. Оставити у фрижидер, преко ноћи.
За други ролат, помешајте: 250г ситног сира, са 1 кашиком павлаке и намажите преко кора. Преко сира, можете ставити ајвар, увијте у ролат и ставите прозирну фолију. Ставите у фрижидер.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ