Укућани ће се одушевити
Ово је рецепт за један од најомиљенијих сланих ролата у нашим крајевима. Посебан шмек му даје ајвар, као мали печат српске кухиње.
САСТОЈЦИ
За кору
јаја - 4 комада
брашно - 5 кашика
уље - 2 кашике
вода - 2 кашике
ајвар - 3 кашике
кисела павлака - 1 кашика
со - пола мале кашике
прашак за пециво - половина кесице
За фил
крем сир - једно паковање
кисела павлака - остатак чаше из које сте узели кашику за кору
шунка - 200 грама
першун - неколико листова
кувана јаја - 2 комада
качкаваљ - 100 грама
кисели краставчићи - 100 грама
ПРИПРЕМА
Као први корак одвојите беланца засебно, па их умутите у смесу попут чврстог снега. У другој посуди умутите жуманца, а онда им након тога додајте уље, ајвар, павлаку и воду.
Кад се све лепо измеша додајте и брашно са прашком за пециво. Сипајте постепени и све време мешајте.
Сад је моменат да посолите, а онда наставите да мешате и придодајте и смесу од беланаца.
Након тога излијте то у плех обложен пек-папиром.
Загрејте рерну на 180 степени. Оставите да се пече све док не добије фину златну нијансу.
Кад се то деси - увијте у ролат у истом папиру на ком се кора пекла, а онда оставите да се мало охлади.
Измешајте сир и павлаку, а онда након тога кувана јаја, шунку и краставчиће, али их претходно све исеците на јако ситне комадиће. Можете и да изрендате.
Онда одмотајте кору и премажите је филом, да би након тога преко ње ставили рендани качкаваљем.
Сада поново уролајте, али без папира, па онда умотајте у провидну фолију и ставите у фрижидер да се лепо охлади.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК