Рецепт коме је тешко одолети.
Потребно је:
- 20 гр квасца
- 1 кашичице шећера
- 200 мл млека
- мало уља
- 1 јаје
- 350 гр брашна
- соли
- 100 гр чварака
- 1 кашика масти
Припрема:
У мало млаке воде измрвити квасац, додати мало шећера и оставити да квасац надође. Млеко угрејати , додати квасац, јаје, уље брашно со и замесити глатко тесто.
Оставити тесто да одмори покривено на топлом, а затим га мало размесити у лопту па опет одморити 5-6 минута. Оклагијом развући што тање,
Чварке измиксати са 1 кашиком масти. Тесто премазати са умућеним чварцима па тесто увити у ролат.
Рукама га развити притискајући полако и оклагијом развијати тесто 1 цм дебљине. Чашом или калупом за крофне вадити погачице. Ређати у плех обложен пек папиром. Оставити да мало нарасту, па премазати са жуманцетом и по жељи посути сусамом.
Пећи на 220 степени 30-40 минута да лепо порумене.
Пријатно!
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ