Recept kome je teško odoleti.
Potrebno je:
- 20 gr kvasca
- 1 kašičice šećera
- 200 ml mleka
- malo ulja
- 1 jaje
- 350 gr brašna
- soli
- 100 gr čvaraka
- 1 kašika masti
Priprema:
U malo mlake vode izmrviti kvasac, dodati malo šećera i ostaviti da kvasac nadođe. Mleko ugrejati , dodati kvasac, jaje, ulje brašno so i zamesiti glatko testo.
Ostaviti testo da odmori pokriveno na toplom, a zatim ga malo razmesiti u loptu pa opet odmoriti 5-6 minuta. Oklagijom razvući što tanje,
Čvarke izmiksati sa 1 kašikom masti. Testo premazati sa umućenim čvarcima pa testo uviti u rolat.
Rukama ga razviti pritiskajući polako i oklagijom razvijati testo 1 cm debljine. Čašom ili kalupom za krofne vaditi pogačice. Ređati u pleh obložen pek papirom. Ostaviti da malo narastu, pa premazati sa žumancetom i po želji posuti susamom.
Peći na 220 stepeni 30-40 minuta da lepo porumene.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU