Посластица у којој ће уживати цела породица
![1666451000_Foto-Pixabay-palacinke.jpg](/cache/images/2/3/d/4/1/23d41bb93e33d4df0e2e24d47383eaaeb0afdccb.jpg)
Ретко ко може да одоли палачинкама, а уколико желите да засладите свој дан и пробате нешто другачије направите палачинке са додатком лимуна.
Када у тесто додате вруће млеко биће још укусније и мекше од обичних, а можете их филовати са различитим намазима или их јести "празне".
Састојци:
500 мл млека
180-200 г брашна
3-4 кашике уља или отопљеног путера
2 јајета
1 ипо кашика шећера
прстохват соли
1 лимун
Прочитајте још: Предлог за данашњи РУЧАК - БОСАНСКИ лонац: Јело пуно витамина идеално за ЦЕЛУ породицу (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Јаја умутите са шећером и прстохватом соли. Трик састојак је да прелијете топлим млеком, тако ће тесто бити мекше и неће имати грудвица. потом у смесу додајте корицу лимуна и сок од лимуна. Сипајте отопљен путер или уље и брашно па све измешајте жицом. Оставите тесто да одстоји једно 20-30 минута. На загрејаном тигању пеците палачинке.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ