Poslastica u kojoj će uživati cela porodica
Retko ko može da odoli palačinkama, a ukoliko želite da zasladite svoj dan i probate nešto drugačije napravite palačinke sa dodatkom limuna.
Kada u testo dodate vruće mleko biće još ukusnije i mekše od običnih, a možete ih filovati sa različitim namazima ili ih jesti "prazne".
Sastojci:
500 ml mleka
180-200 g brašna
3-4 kašike ulja ili otopljenog putera
2 jajeta
1 ipo kašika šećera
prstohvat soli
1 limun
Pročitajte još: Predlog za današnji RUČAK - BOSANSKI lonac: Jelo puno vitamina idealno za CELU porodicu (RECEPT)
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom i prstohvatom soli. Trik sastojak je da prelijete toplim mlekom, tako će testo biti mekše i neće imati grudvica. potom u smesu dodajte koricu limuna i sok od limuna. Sipajte otopljen puter ili ulje i brašno pa sve izmešajte žicom. Ostavite testo da odstoji jedno 20-30 minuta. Na zagrejanom tiganju pecite palačinke.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU