Овај изузетно лак рецепт за пуњене паприке је уједно и традиционалан који се припрема за 30 минута.
![1601730277_papriak.jpg](/cache/images/3/e/5/8/9/3e589a7c46196528abc210bad8e02b89118a0bc9.jpg)
Пуњене паприке се обично праве од бабура, али тренутно се на пијаци могу купити слатке црвене шиље и куртовке. Пробајте овај рецепт са овим паприкама, јер нас бабуре чекају читаве зиме.
Прочитајте још: Чули сте за СОС од ВИШАЊА, а сада можете и да га НАПРАВИТЕ (ФОТО)
![](/storedImages/2020_10/03/1601730277_paprika.jpg)
Састојци:
- 1 црни лук
- 6 паприка (4 бабуре)
- 4 већа парадајза
- 300 грама млевеног меса
- шољица пинича
- кашика црвене паприке
- бибер, со
Припрема:
Најукусније су паприке када је млевено месо мешано - свињско и јунеће. Црни лук се очисти, исече и издинста. Месо се дода и испржи са зачинима. Када промени боју додају се пиринач и црвена паприка.
Прочитајте још: ТИКВИЦЕ на два начина: ПОХОВАНЕ и роловане
Док се месо динста очисте се паприке. У истој шерпи могу да се кувају и пуњене тиквице, јер је тако јело укусније.
Са паприкама могу да се кувају и пуњене тиквице, а тако је јело укусније.
Издинстаним месом и пиринчем се напуне паприке и свака се затвори парчетом парадајза, попут капице. Паприке се ређају у шерпи и преостали парадајз се "угура" између паприка и тиквица. Измешу паприка се сипа кашичица сувог зачина, а неке домаћице додају и кашичицу шећера, јер је парадајз кисео.
Паприке се залију шољом воде и сачека се да проврију и отпусте своју течност, па се тек онда, уколико је потребно дода вода. Увек се додаје топла вода.
Прочитајте још: СПАНАЋ према рецепту Морнара ПОПАЈА: Деца ће тражити још! (ФОТО)
Паприке се кувају док не омекну, око 45 минута. Чим јело проври смањи се ватра на пола. Овај исти рецепт важи и за бабуре.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ