Димљени лосос је синоним за гозбу.
Уколико очекујете посебне госте направите им закуску коју никада неће заборавити.
Прочитајте још: Јело за врућину: Витамински пиринач даје снагу, а припрема се брзо (РЕЦЕПТ)
Потребно је:
- 100 г димљеног лососа
- 150 г камамбер сира
- 100 г крем сира
- кесица желатина
- веза мирођије
- неколико кришки старог хлеба
- маслиново уље
За посипање:
- још мало мирођије или влашца
Припрема:
У посуди умутите крем сир и камамбер. Додајте ситно исецкану мирођију, а након тога и желатин, припремљен према упутству са паковања. Добро промешајте да би се желатин равномерно распоредио. Стреч фолијом обложите правоугаони плех, тако да ивице прелазе споља. Сипајте сиреве и поравнајте, добро увијте и оставите да одстоји у фрижидеру 4-5 сати.
Прочитајте још: Торта са бадемима и пистаћима која се не заборавља! (РЕЦЕПТ)
Стари хлеб исеците на кришке, поспите маслиновим уљем и пеците на грил тигању са обе стране. Затим одсеците једно парче од сирева, ставите на брускету, па преко поређајте по једно велико парче димљеног лососа. Поновите поступак све док не потрошите све састојке. Поспите ситно исецканом мирођијом или влашцем.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ