Oglas
· · Komentari: 0
RECEPT

Savršeni doručak za pet minuta: Iskoristite STARI hleb i napravite savršeno mediteransko jelo

Recept koji će vas oduševiti

1656838063_hleb.jpg
Foto: Unplash.com
Oglas

Mnogo puta nam se dogodilo da nam ostane starog hleba. Ukoliko ne znate šta sa njim da radite, savetujemo vam da napravite doručak, poput onog iz najboljih restorana, kojim ćete oduševiti svoje najmilije. 

Pročitajte još: Ideja za doručak: Hleb od crne čokolade i banane (RECEPT)

Potrebno je:

100 gr putera ili margarina, omekšanog na sobnoj temperaturi

3 glavice belog luka

2 supene kašike maslinovog ulja

vekna hleba 400gr

2 supene kašike iseckanog peršunovog lista

po želji mocarela ili parmezan

Priprema:

Omekšajte puter ili maslac na sobnoj temperaturi, a zatim isecite čenove belog luka bez da ga ljuštite, tako da se vide njegovi vrhovi.

U pleh stavite papit za pečenje i na njega aluminijumsku foliju. Čenove belog luka poređajte i poprskajte maslinovim uljem. Pecite na 200 stepeni, pola sata. 

Kada se luk ohladi istisnite čenove iz ljuske i krupno naseckajte. Narendajte sir i naseckajte peršun. Pomešajte peršun, luk, sir i so sa puterom.

Isecite hleb na kriške i namažite smesom, a zatim hleb zapecite u zagrejanoj rerni 3-4 minuta.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas