Oglas
· · Komentari: 0

SAVRŠEN RECEPT ZA NAJBRŽE MAFINE: Kalsičan slatkiš u potpuno novom izdanju

Donosimo vam recept za zavanično najbrži način za pripremu mafina. Ovo će vam odsad postati jedini način pripreme.

1728372962_shutterstock_2497113121.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Mafini su poslastica koja predstavljaju pravi užitak, a ono što ih čini posebno privlačnim je njihova jednostavnost i mogućnost da ih prilagodite svom ukusu, a da uvek ispadnu veoma ukusni. Bilo da želite nešto slatko za užinu, desert uz kafu, ili brzu poslasticu za iznenadne goste, mafini su idealan izbor.

Takođe, mogu biti bogati različitim dodacima poput voća, čokolade, oraha, ili, u ovom slučaju, čokolade i kakaa. Ovaj recept je savršen za sve koji želebrzu pripremu, a maksimalan užitak, piše "Srećna".

Sastojci:

3 jaja
šolja (200 ml) jogurta
⅔ šolje ulja
šolja šećera
2 kašike kakaa
2 šolje brašna
prašak za pecivo (10 g)
50-100 g čokolade (po želji, možete koristiti tamnu, mlečnu ili mešavinu)
Priprema:

U veću posudu razbijte jaja i dodajte jogurt, ulje i šećer. Sve dobro izmešajte dok se sastojci ne sjedine. Po želji možete koristiti mikser za brže mešanje. U dobijenu smesu postepeno dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Mešajte dok ne dobijete glatku i ujednačenu smesu, bez grudvica. Iseckajte čokoladu na sitnije komade i ubacite je u smesu. Lagano promešajte da se čokolada ravnomerno rasporedi.

Kalup za mafine obložite papirnim korpicama ili ga premažite maslacem. Sipajte smesu u svaki kalup, puneći ga do dve trećine, kako bi mafini imali prostora da narastu. Mafine pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Proverite da li su gotovi tako što ćete ubosti čačkalicu u sredinu jednog mafina, ako izađe čista, mafini su spremni.

Nakon pečenja, mafine ostavite nekoliko minuta da se prohlade, zatim ih izvadite iz kalupa i servirajte. Po želji, možete ih posuti šećerom u prahu ili preliti čokoladnim prelivom.

Still 

Bonus video: 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas