Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУЧАК

РИНФЛАЈШ: Предлог за ручак, главно јело и супа у истом лонцу (РЕЦЕПТ)

Предлог за укусни породични ручак, идеално за хладније дане

1667482000_Supa-rinflajs.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ринфлајш је право јело за породичне ручкове, идеално за хладније дане.
У преводу са немачког језика значи- говеђе месо. Најчешће се спрема недељом у Војводини, али се његова
популарност проширила и на остале крајеве. Спрема се изворно од говеђег меса, али га неке домаћице спремају и са кокошјим. Основа је месо кувано у супи, са поврћем, па се уз њега припремају и специјални сосеви од белог лука и сирћета, пасираног парадајза или рена. 
Од поврћа се ставља: кромпир, шаргарепа и целер, па се оно уз скувано месо, преливено сосом и зачињено служи као главно јело, а од преостале текућине и мало насецканог поврћа из шерпе, уз додатак резанаца прави супа.

За ринфлајш вам је потребно ( састојци за 4 особе):

. већи комад меса од говедине, добро би било са коском ( идеална би била јунећа плећка)                                       . 4-5 шаргарепе
. корен целера средње величине
. паштрнак
. першун
. 2 листа ловора
. 5 средњих кромпира
. бибер, со, вегета
. за сос са белим луком: 3 чена белог лука, мало уља, сирће

Прочитајте још: Нема јој равне: Слана торта са надевом који ће опчинити сва ваша чула(РЕЦЕПТ/ВИДЕО)


Фото: Схуттерстоцк

Припрема: 

У дубоку шерпу сипате око 2л воде и убаците месо исечено на комаде средње величине. Кувајте га неких 15мин, док не пусти маст, а затим ту воду проспите. Налијте нову воду у шерпу са месом, па убаците поврће насечено по жељи ( најбоље по дужини шаргарепу, зелен), кромпир ољуштите и исеците на крупније коцке и он се убацује тек при крају. У шерпу са месом и поврћем додајте још ловоров лист, па мало посолите и додајте бибер. Све заједно кувајте поклопљено на лаганој ватри око 1х све док месо не омекша, и затим додајте и кромпире. Када поврће и месо буду готови, извадите их из воде ( оставите мало шаргарепе и зелени и исечене на коцкице, за супу). Затим у супу убаците резанце, и насецкан першун, и тако ћете добити праву, фину говеђу супу.

Сос од белог лука: насецкати 2-3 чена, додати мало соли, ставити кашику уља и 2-3 кашике сирћета, и све промешати

Прочитајте још: Много здравија и укуснија верзија омиљеног намаза: Направите сами СЕНФ по једноставном рецепту (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Скувано месо и поврће служити са вегетом, и преливено сосом.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas