Палачинке могу да имају и своју посну варијанту
Палачинке спадају у најјефтинију посластицу са најлепшим укусом. У тесто за палачинке иду основни састојци, а ту спадају јаја и млеко. Како се у току Божићни пост и већина људи га се придржава, предлажемо вам да направите посне палачинке. Ми доносимо 3најбоља рецепта за посне палачинке. Ако желите да буду ваздушасте онда у јаја и млеко замените киселом водом, соком од јабука или чајем. Уживајте у укусу!
Посне палачинке са киселом водом
Састојци:
- 550 мл киселе воде
- 220 г брашна
- 1 кашика шећера
- прстохват соли
- 3 кашике уља
У посуди помешајте просејано брашно, шећер и со. Затим сипајте киселу воду, а онда и уље. Све састојке умутите и испржите палачинке.
Рецепт за посне палачинке са соком од јабуке:
Састојци:
- 100 мл сока од јабуке
- 420 мл воде
- 250 г брашна
- 10 г прашка за пециво
- 3 кашике шећера
- 1 кашичица сока од лимуна
- 2 кашике уља
У посуди помешајте просејано брашно са прашком за пециво, па додајте шећер. Затим сипајте топлу воду, сок од јабуке, сок од лимуна и уље. Састојке умутите и пржите палачинке.
Рецепт за посне палачинке са чајем:
Састојци:
- 250 мл чаја
- 6 кашика брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 2 кашике шећера
- 1 кашика уља
- прстохват соли
Скувајте чај по жељи, па када се охлади додајте шећер, уље и со. Затим додајте просејано брашно и прашка за пециво, па умутите тесто за палачинке. Испржите их.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ