Palačinke mogu da imaju i svoju posnu varijantu
Palačinke spadaju u najjeftiniju poslasticu sa najlepšim ukusom. U testo za palačinke idu osnovni sastojci, a tu spadaju jaja i mleko. Kako se u toku Božićni post i većina ljudi ga se pridržava, predlažemo vam da napravite posne palačinke. Mi donosimo 3najbolja recepta za posne palačinke. Ako želite da budu vazdušaste onda u jaja i mleko zamenite kiselom vodom, sokom od jabuka ili čajem. Uživajte u ukusu!
Posne palačinke sa kiselom vodom
Sastojci:
- 550 ml kisele vode
- 220 g brašna
- 1 kašika šećera
- prstohvat soli
- 3 kašike ulja
U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer i so. Zatim sipajte kiselu vodu, a onda i ulje. Sve sastojke umutite i ispržite palačinke.
Recept za posne palačinke sa sokom od jabuke:
Sastojci:
- 100 ml soka od jabuke
- 420 ml vode
- 250 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica soka od limuna
- 2 kašike ulja
U posudi pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte šećer. Zatim sipajte toplu vodu, sok od jabuke, sok od limuna i ulje. Sastojke umutite i pržite palačinke.
Recept za posne palačinke sa čajem:
Sastojci:
- 250 ml čaja
- 6 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike šećera
- 1 kašika ulja
- prstohvat soli
Skuvajte čaj po želji, pa kada se ohladi dodajte šećer, ulje i so. Zatim dodajte prosejano brašno i praška za pecivo, pa umutite testo za palačinke. Ispržite ih.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU