Кох можете да направите брзо и једноставно
Кох је сјајан избор за сва годишња доба, јер је његова припрема брза и лака. Можете га послужити са сезонским воћем или без ичега. За коју год варијанту да се одлучите, кох је непогрешив избор.
Састојци:
- 8 јаја
- 8 кашика шећера
- 9 кашика гриза
За прелив:
- 1 л млека
- 4 кашике шећера
- 2 кесице ванилин шећера
Припрема:
Пре него што почнете да спремате колач, потребно је рерну укључити на 200Ц. У једној чинији разбијте јаја и одвојите беланца од жуманаца. Беланца умутите пенасто миксером. Кад је снег чврст, без гашења миксера додајте пени од беланаца кашику по кашику шећера. Кад се шећер добро сједини са беланцима, додајте једно по једно жуманце. Миксер можете да одложите, јер пшенични гриз додајете полако и лагано га умешавате шпатулом. Кад сте сјединили све састојке, преспите масу у подмазан и брашном посут плех. Убаците кох у рерну, смањите температуру на 180Ц и пеците га око 15 мин (или док не добије златну боју).
Прелив се кува док се колач пече. Млеко, ванил- шећер и шећер сипајте у шерпу и уз повремено мешање, сачекајте да проври. Кад се испече, колач вадите из рерне и избоцкате га виљушком. Вруће млеко сипајте преко коха, али полако, заливајући га равномерно. Можда ће вам се учинити да је ова количина млека превише, међутим нема потребе. Уколико га равномерно заливате и сви делови коре упију млеко, ужитак је загарантован. Колач служите када се у потпуности охлади.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ