Једноставан и освежавајући сорбет од лимуна са само 4 састојка, служи као лагани десерт или између оброка на вечери
Спој киселог лимуна и слатког шећера ће вас распаметити у овом класичном рецепту за сорбе.
Састојци
- 250 г белог шећера
- дебела трака лимунове коре
- сок од 2-3 лимуна
- 2 кашике вотке (опционо)
* Коришћење вотке спречава да се сорбет чврсто замрзне, тако да остаје лепо глатко.
Прочитајте још: Направите ЧОКОЛАДНЕ КОРПИЦЕ: Јестива декорација која ће вас одушевити (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Припрема
Загрејте 250 мл воде, шећер и лимунову кору у малој шерпи док се шећер не раствори, а затим прокувајте. Кувајте 3 минута, а затим искључите ватру и оставите да се охлади. Одвојите лимунову кору и баците је. Измерите 100 мл лимуновог сока и додајте у мешавину шећера заједно са вотком ако користите.
Сипајте у кутију за замрзивач и замрзните 1 сат и 30 минута, а затим мутите жицом за мућење да бисте разбили кристале леда (који ће почети да се формирају на ивицама) пре него што се вратите у замрзивач.
Мешајте сорбе једном на сат током 4 сата да бисте разбили кристале леда. Престаните да мешате када се стегне, а затим чувајте у замрзивачу до 1 месец. Послужите сорбе украшене са неколико увојака лимунове коре.
БОНУС ВИДЕО: