Jednostavan i osvežavajući sorbet od limuna sa samo 4 sastojka, služi kao lagani desert ili između obroka na večeri
Spoj kiselog limuna i slatkog šećera će vas raspametiti u ovom klasičnom receptu za sorbe.
Sastojci
- 250 g belog šećera
- debela traka limunove kore
- sok od 2-3 limuna
- 2 kašike votke (opciono)
* Korišćenje votke sprečava da se sorbet čvrsto zamrzne, tako da ostaje lepo glatko.
Pročitajte još: Napravite ČOKOLADNE KORPICE: Jestiva dekoracija koja će vas oduševiti (RECEPT/VIDEO)
Priprema
Zagrejte 250 ml vode, šećer i limunovu koru u maloj šerpi dok se šećer ne rastvori, a zatim prokuvajte. Kuvajte 3 minuta, a zatim isključite vatru i ostavite da se ohladi. Odvojite limunovu koru i bacite je. Izmerite 100 ml limunovog soka i dodajte u mešavinu šećera zajedno sa votkom ako koristite.
Sipajte u kutiju za zamrzivač i zamrznite 1 sat i 30 minuta, a zatim mutite žicom za mućenje da biste razbili kristale leda (koji će početi da se formiraju na ivicama) pre nego što se vratite u zamrzivač.
Mešajte sorbe jednom na sat tokom 4 sata da biste razbili kristale leda. Prestanite da mešate kada se stegne, a zatim čuvajte u zamrzivaču do 1 mesec. Poslužite sorbe ukrašene sa nekoliko uvojaka limunove kore.
BONUS VIDEO: