Тарт многима делује компликовано, а заправо ћете га спремити без муке
Потребно је за кору:
- жуманце
- 200 г маргарина
- 400 г брашна
- 100 г шећера у праху
- 3 кашике воде
За фил:
- 1 кг јабука
- 250 г шећера
- 2 кашичице цимета
- кашика путера
За посипање:
- 90 г шећера
- 150 г брашна
- 80 г путера
- 100 г исецканих бадема
Направите кору тако што ћете најпре умутити маргарин и шећер у праху. Додајте брашно, жуманце и воду. Умесите тесто и њиме обложите калуп за тарт који сте подмазали уљем и посули брашном (тестом обложите и ивице калупа). Избоцкајте виљушком и пеците у загрејаној рерни на 180 степени, 10 минута. У међувремену направите фил.
Оперите јабуке, ољуштите их, исеците на танке кришке и продинстајте на загрејаном путеру. Кад јабуке омекшају, половину испасирајте, помешајте са преосталим јабукама, додајте цимет и шећер, па фил распоредите преко теста у калупу. Припремите затим смесу за посипање. Помешајте путер и брашно. Додајте шећер и бадеме, па поспите преко фила. Пеците још 30 минута у рерни на 180 степени. Тарт можете послужити са сладоледом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ