Oglas
· · Komentari: 0

Recept za prolećni tart sa jabukama: Sprema se jednostavno, a idealan je za tople dane

Tart mnogima deluje komplikovano, a zapravo ćete ga spremiti bez muke

1685439919_shutterstock_2001139394.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Potrebno je za koru:

  • žumance
  • 200 g margarina
  •  400 g brašna
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 kašike vode

Za fil:

  • 1 kg jabuka
  • 250 g šećera
  •  2 kašičice cimeta
  • kašika putera

Za posipanje:

  • 90 g šećera
  • 150 g brašna
  • 80 g putera
  • 100 g iseckanih badema

Napravite koru tako što ćete najpre umutiti margarin i šećer u prahu. Dodajte brašno, žumance i vodu. Umesite testo i njime obložite kalup za tart koji ste podmazali uljem i posuli brašnom (testom obložite i ivice kalupa). Izbockajte viljuškom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 10 minuta. U međuvremenu napravite fil.

Operite jabuke, oljuštite ih, isecite na tanke kriške i prodinstajte na zagrejanom puteru. Kad jabuke omekšaju, polovinu ispasirajte, pomešajte sa preostalim jabukama, dodajte cimet i šećer, pa fil rasporedite preko testa u kalupu. Pripremite zatim smesu za posipanje. Pomešajte puter i brašno. Dodajte šećer i bademe, pa pospite preko fila. Pecite još 30 minuta u rerni na 180 stepeni. Tart možete poslužiti sa sladoledom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas