Tart mnogima deluje komplikovano, a zapravo ćete ga spremiti bez muke
Potrebno je za koru:
- žumance
- 200 g margarina
- 400 g brašna
- 100 g šećera u prahu
- 3 kašike vode
Za fil:
- 1 kg jabuka
- 250 g šećera
- 2 kašičice cimeta
- kašika putera
Za posipanje:
- 90 g šećera
- 150 g brašna
- 80 g putera
- 100 g iseckanih badema
Napravite koru tako što ćete najpre umutiti margarin i šećer u prahu. Dodajte brašno, žumance i vodu. Umesite testo i njime obložite kalup za tart koji ste podmazali uljem i posuli brašnom (testom obložite i ivice kalupa). Izbockajte viljuškom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 10 minuta. U međuvremenu napravite fil.
Operite jabuke, oljuštite ih, isecite na tanke kriške i prodinstajte na zagrejanom puteru. Kad jabuke omekšaju, polovinu ispasirajte, pomešajte sa preostalim jabukama, dodajte cimet i šećer, pa fil rasporedite preko testa u kalupu. Pripremite zatim smesu za posipanje. Pomešajte puter i brašno. Dodajte šećer i bademe, pa pospite preko fila. Pecite još 30 minuta u rerni na 180 stepeni. Tart možete poslužiti sa sladoledom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU