Овај традиционални рецепт са југа доноси неодољиву комбинацију сочног меса, хрскавих кора и освјежавајућег прелива.
Потребно је:
- 350 г млевеног меса
- 2-3 веће главице црног лука
- 1 кашика сувог зачина или само соли
- млевени бибер
- уље за пржење
- 500 г танких кора
За прелив:
- 200 мл киселе воде
- 200 мл јогурта
- 50 мл уља
- 4 јаја
- по жељи мало прашка за пецива
Припрема:
Лук ситно исецкати и пропржити, па додати месо и динстати око 10 минута. Додати зачин или само со, млевени бибер и још мало упржити и склонити са ватре.
У чинију сипати киселу воду, јогурт, уље, по жељи прашак за пециво ( по рецепту не иде) и све изједначити. Јаја умутити мало миксером.
Коре поделити на три дела (по 7 кора), а фил на два дела. Подмазати плех који се не лепи па поређати 7 кора једну преко друге, па ставити пола меса. Одозго иду опет коре, па месо и коре.
Исећи нођем на коцке, па прелити јогуртом и киселом водом. Протрести плех да сиђе између кора, па прелити јајима умуценим миксером.
Опет подигнути мало коре коцке пите да упије. Попрскати мало уљем и пећи на 220 степени Ц 10 минута, смањити на 180 степени Ц око сат времена.