Riblja čorba je specijalitet koji mnogi obožavaju, a može se praviti na hiljadu različitih načina, saznajte kako da je napravite sa prženim oslićem
Mnogi se plaše da se upuste u pripremu riblje čorbe, misleći da je previše komplikovano, ali evo kako da brzo i lako napravite čorbu od prženog oslića koju ćete obožavati. Savršena je za posne slave.
Sastojci:
prženi oslić - 6-7 parčića
crveni luk - 1 glavica
beli luk - 2-3 čena
šargarepa - 1
paradajz sok - 300 ml
suva ljuta papričica - 1
mlevena crvena slatka i ljuta paprika - po ukusu
so - po ukusu
biber - po ukusu
origano - po ukusu
brašno - 2 kašike
ulje - po potrebi
voda - po potrebi
peršunov list - po želji
Priprema:
Na malo ulja upržite sitno naseckanu glavicu crnog luka. Dodajte brašno i pržite dok ne porumeni. Sklonite sa vatre i dodajte po jednu kašičicu mlevene slatke i ljute paprike. Nalijte oko litar mlake vode.
Šargarepu isecite na tanke kolutiće, beli luk sitno naseckajte i po želji ljutu papričicu. Ribu očistite od kostiju, izlomite na parčiće i stavite u čorbu. Nalijte paradajz sok.
Dodajte navedene začine po ukusu i kuvajte oko 30 minuta. Po potrebi dolijte mlaku vodu, pa skuvanu čorbicu pospite svežim peršunom.
Still
Bonus video: