Ако желите да се освежите, онда можете да направите ледену торту са боровницама.
Када је напољу вруће једини излаз је да поједете или попијете нешто што би могло да вас освежи. Овај пут доносимо вам рецепт за фантастичну кремасту торту која је брзо и лако а прави. Једина мана пве торте је што се пребрзо једе и врло брзо ћете одлучити да направите нову туру.
Састојци:
4 залеђене банане
300 г млевеног бадема
4 кашике растопљеног кокосовог уља
3 кашике млека
6 свежих урми
свеже боровнице
Припрема:
За кору самељите бадем у млину за кафу јер ће тако бити финије текстуре. Потом му додајте урме, претходно потопљене (2-3 минута) у води и самлевене у сецку или блендеру.
Додајте и растопљено кокосово уље и све заједно изблендирајте и излијте у калуп. За фил исецкајте банане на колутове и заледите.
Убаците их у јачи блендер и додајте мало млека. Половину фила сипајте на кору. У другу половину додајте боровнице и блендирајте још минут-два, па сипајте преко белог фила. Торту украсите целим боровницама.