Ako želite da se osvežite, onda možete da napravite ledenu tortu sa borovnicama.
Kada je napolju vruće jedini izlaz je da pojedete ili popijete nešto što bi moglo da vas osveži. Ovaj put donosimo vam recept za fantastičnu kremastu tortu koja je brzo i lako a pravi. Jedina mana pve torte je što se prebrzo jede i vrlo brzo ćete odlučiti da napravite novu turu.
Sastojci:
4 zaleđene banane
300 g mlevenog badema
4 kašike rastopljenog kokosovog ulja
3 kašike mleka
6 svežih urmi
sveže borovnice
Priprema:
Za koru sameljite badem u mlinu za kafu jer će tako biti finije teksture. Potom mu dodajte urme, prethodno potopljene (2-3 minuta) u vodi i samlevene u secku ili blenderu.
Dodajte i rastopljeno kokosovo ulje i sve zajedno izblendirajte i izlijte u kalup. Za fil iseckajte banane na kolutove i zaledite.
Ubacite ih u jači blender i dodajte malo mleka. Polovinu fila sipajte na koru. U drugu polovinu dodajte borovnice i blendirajte još minut-dva, pa sipajte preko belog fila. Tortu ukrasite celim borovnicama.