Испробајте рецепт са којим нећете погрешити
Бајадера је без сумње једна од наших најпознатијих посластица коју воле готово сви. Неизбежан је део славске трпезе, а многим гостима је то омиљени колач. Испробајте рецепт за бајадере са којим не можете погрешити.
Потребно је:
100 г чоколаде
200 г млевених ораха
250 г млевеног кекса
400 г шећера
200 г маслаца
200 мл воде
Глазура:
100 г чоколаде
3 кашике уља
Прочитајте још: Без печења, брзо и лако за припрему: Неодољива кекс торта са два кремаста фила (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Припрема:
Шећер и воду ставити на рингли да прокува неких 5 минута да се добије густина меда. Склонити са рингле па додати маслац. Мешати док се маслац не истопи. Додати млевене орахе и кекс, све лепо сјединити. Смесу поделити на два једнака дела, па у један део додати 100 г отопљене чоколаде. Плех димензије 16x25 цм обложити пек папиром. Па сипати чоколадни део равномерно лепо, преко тога додамо светли део поравнамо и додамо одозго чоколадну глазуру коју смо претходно направили. Отопити 100 г чоколаде са 3 кашике уља. Оставити да се стегне па сећи на штанглице.
Савет
Да би вам бајадера била фина и успешна тајна се крије у сирупу који правимо од шећера и воде који треба да буде густине течног меда. Све остало је лакше.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ