Направите француски кромпир који се пече са павлаком и сиром
Кромпир можете да спремате на милион начина, па тако можете да га једете у салати, да од њега правите тесто, да га служите као прилог... Кромпир је јефтина намирница, а наш данашњи предлог је да испробате и рецепт за чувени француски специјалитет.
Састојци:
- 350 мл павлаке за кување
- 2 чена белог лука
- 30 г несланог путера
- 1,2 кг кромпира
- 500 г тврдог сира
- 2 кашичице сецканог свежег тимијана
Рецепт за француски кромпир:
У посуди помешајте павлаку за кување, млевени бели лук и истопљени путер. Лепо сједините. Кромпир ољуштите и оперите, па исеците на танке колутове. Поређајте кромпир на дно тепсије, па прелијте смесом од павлаке, посолите, побиберите, па поспите тимијаном. Поспите већом количином ренданог сира, па поново поређајте кромпир. Сипајте смесу од павлаке, посолите, побиберите, па поспите тимијаном. Покријте алу фолијом и пеците 75 минута у загрејаној рерни на 180°Ц. Поспите преосталим сиром и пеците без фолије још 15 минута. Оставите да одстоји 5 минута пре сервирања.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ