Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за чувени специјалитет из Француске: Да ли сте јели овако спремљен кромпир?

Направите француски кромпир који се пече са павлаком и сиром

1716804628_shutterstock_1044346723.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Кромпир можете да спремате на милион начина, па тако можете да га једете у салати, да од њега правите тесто, да га служите као прилог... Кромпир је јефтина намирница, а наш данашњи предлог је да испробате и рецепт за чувени француски специјалитет. 

Састојци:

  • 350 мл павлаке за кување 
  • 2 чена белог лука
  • 30 г несланог путера
  • 1,2 кг кромпира
  • 500 г тврдог сира  
  • 2 кашичице сецканог свежег тимијана

Рецепт за француски кромпир: 

У посуди помешајте павлаку за кување, млевени бели лук и истопљени путер. Лепо сједините. Кромпир ољуштите и оперите, па исеците на танке колутове. Поређајте кромпир на дно тепсије, па прелијте смесом од павлаке, посолите, побиберите, па поспите тимијаном. Поспите већом количином ренданог сира, па поново поређајте кромпир. Сипајте смесу од павлаке, посолите, побиберите, па поспите тимијаном. Покријте алу фолијом и пеците 75 минута у загрејаној рерни на 180°Ц. Поспите преосталим сиром и пеците без фолије још 15 минута. Оставите да одстоји 5 минута пре сервирања. 

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas