Napravite francuski krompir koji se peče sa pavlakom i sirom
Krompir možete da spremate na milion načina, pa tako možete da ga jedete u salati, da od njega pravite testo, da ga služite kao prilog... Krompir je jeftina namirnica, a naš današnji predlog je da isprobate i recept za čuveni francuski specijalitet.
Sastojci:
- 350 ml pavlake za kuvanje
- 2 čena belog luka
- 30 g neslanog putera
- 1,2 kg krompira
- 500 g tvrdog sira
- 2 kašičice seckanog svežeg timijana
Recept za francuski krompir:
U posudi pomešajte pavlaku za kuvanje, mleveni beli luk i istopljeni puter. Lepo sjedinite. Krompir oljuštite i operite, pa isecite na tanke kolutove. Poređajte krompir na dno tepsije, pa prelijte smesom od pavlake, posolite, pobiberite, pa pospite timijanom. Pospite većom količinom rendanog sira, pa ponovo poređajte krompir. Sipajte smesu od pavlake, posolite, pobiberite, pa pospite timijanom. Pokrijte alu folijom i pecite 75 minuta u zagrejanoj rerni na 180°C. Pospite preostalim sirom i pecite bez folije još 15 minuta. Ostavite da odstoji 5 minuta pre serviranja.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU