Ова комбинација ће се допасти и пробирљивцима
Започните дан здравим оброком са печуркама, печеним јајима и парадајзом. Јело са ниским садржајем масти и мало калорија, које је савршено за доручак током викенда. Бићете сити и задовољи, а овакав доручак вам не може донети вишак килограма.
Прочитајте још: Домаће меке ПЕРЕЦЕ: Изненадите своје најближе овим једноставним пецивом (ВИДЕО)
Потребни састојци:
3 веће печурке – по 50г –
1 кашикица уљане репице
1 чен белог лука исецкан
1 прстохват оригана
3 јајета
2 парадајза преполовљена
2 шаке руколе
Начин припреме:
Загрејте рерну на 180Ц. Шампињоне премажите са мало уља и белог лука (ако користите). Ставите печурке у две врло подмазане ватросалне посуде, одоздо према горе, и лагано зачините бибером. Прелијте сецканим стабљикама и мајчином душицом, покријте фолијом и пеците 20 минута.
Уклоните фолију, додајте парадајз у посуду и пажљиво разбијте јаје на сваку од печурки. Зачините и додајте још мало мајчине душице, ако желите. Вратите у рерну 10-12 минута или док се јаја мало не стегну, а нека жуманца још увек теку. Прелијте руколом и једите директно из посуде. Пријатно, уживајте!
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ