Пуњене паприке су посебно укусне када се фил за њих дуго динста и када се запеку у рерни.
Пуњене паприке могу се крчкати са запршком или у мешавини супе од поврћа и концетрата парадајза. Постоји и варијанта са домаћим соком од парадајза.
Домаћице у Босни служе се посебним триковима када припремају паприке. Њихове паприке сласт дугују филу који се претходно крчка како би се спојили укуси и мириси састојака, а потом се пеку у рерни због чега имају интензивнији укус.
Осим тога, често се послужују уз додатак киселе павлаке.
Састојци:
2 велика парадајза
2 чена белог лука
1 главица црног лука
350 г млевене говедине
100 г пиринча
1 кашичица млевене слатке паприке
½ кашичице млевене љуте паприке
10 малих паприка
1 кашика концентрата парадајза
со
Припрема:
Парадајз бланширајте у врућој води, затим ољуштите, очистите и исеците.
Половину сецканог црног лука и 1 режањ белог лука исецкајте, промешајте и ставите у посуду за рерну.
Прелијте уљем и покријте алуминијумском фолијом и ставите у рерну на 180°Ц док не припремите фил.
Преостали лук и бели лук кратко пропржите, па додајте месо и зачине.
Пиринач кратко пропржите на уљу, подлијте водом (отприлике 2 дл) и поклопите. Кувајте га на лаганој до средњој ватри док се не скува до пола, па помешајте са месом.
Извадите посуду из рерне.
Очишћене паприке напуните смесом и ставите у чинију на мешавину печеног парадајза, лука и белог лука.
Концентрат парадајза помешати са 600 мл воде и прелити преко паприка.
Пеците их у рерни око сат, сат и по.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ