Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ НА БОСАНСКИ НАЧИН! Нећете им одолети и правићете их често (РЕЦЕПТ)

Пуњене паприке су посебно укусне када се фил за њих дуго динста и када се запеку у рерни.

1720522694_961271_shutterstock-2475178607_iff.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Пуњене паприке могу се крчкати са запршком или у мешавини супе од поврћа и концетрата парадајза. Постоји и варијанта са домаћим соком од парадајза.

Домаћице у Босни служе се посебним триковима када припремају паприке. Њихове паприке сласт дугују филу који се претходно крчка како би се спојили укуси и мириси састојака, а потом се пеку у рерни због чега имају интензивнији укус.

Осим тога, често се послужују уз додатак киселе павлаке.

Састојци:

2 велика парадајза
2 чена белог лука
1 главица црног лука
350 г млевене говедине
100 г пиринча
1 кашичица млевене слатке паприке
½ кашичице млевене љуте паприке
10 малих паприка
1 кашика концентрата парадајза
со

 

Припрема:


Парадајз бланширајте у врућој води, затим ољуштите, очистите и исеците.

Половину сецканог црног лука и 1 режањ белог лука исецкајте, промешајте и ставите у посуду за рерну.

Прелијте уљем и покријте алуминијумском фолијом и ставите у рерну на 180°Ц док не припремите фил.

Преостали лук и бели лук кратко пропржите, па додајте месо и зачине.

Пиринач кратко пропржите на уљу, подлијте водом (отприлике 2 дл) и поклопите. Кувајте га на лаганој до средњој ватри док се не скува до пола, па помешајте са месом.

Извадите посуду из рерне.

Очишћене паприке напуните смесом и ставите у чинију на мешавину печеног парадајза, лука и белог лука.
Концентрат парадајза помешати са 600 мл воде и прелити преко паприка.

Пеците их у рерни око сат, сат и по.

(Информер)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas