Занимљив податак из Ајнштановог живота
Нобеловац и велики физичар Алберт Ајнштајн за доручак је јео заслађена пржена јаја са додатком меда и путера. Можда звучи чудно, али и Ајнштајн је био чудан.
Занимљиви детаљи из Ајнштајновог живота објављени су у књизи “Еинстеин ат Хоме” па и тај да је “отац” теорије релативности сваког јутра доручковао пржена јаја и пио кафу без кофеина.
Ајнштајн је такође волео и печурке, али свеже с печеним пецивима. Пио је само кафу без кофеина и црни чај. А овај страствени пушач је волео и пунч од целера.
У наставку вам доносимо рецепт за његов омиљени доручак.
Припрема:
Отопите комад путера у широком тигању. Када се загреје, убаците два свежа јајета и пржите док не буду скоро испечена по вашем укусу. Додајте кашичицу меда и, када се отопи, лагано нагните тигањ и узастопно сипајте вруц́у мешавину преко јајета док врх жуманца не постане непрозиран.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ