Минестроне је супа италијанског порекла у коју се ставља много поврћа, често са додатком тестенине или пиринча
Постоје различите варијације када је у питању које поврће ставити у Минестроне супу, тако да то можете урадити по вашој жељи и сензибилитету. тУобичајени састојци укључују пасуљ, лук, целер, шаргарепу, лиснато поврће, коцку за супу, пармезан и парадајз.
Прочитајте још: Рецепт за савршен БУРИТО: Спада у БРЗУ ХРАНУ, а састоји се само од ЗДРАВИХ намирница (РЕЦЕПТ)
Ова супа је врло здрава, а и врло се лако прави. Можете правити разне варијације на тему, у зависности од тога шта имате од састојака на располагању.
Састојци:
- 1л врућег бујона од поврћа
- 100 г резанаца, облик по вашем избору (коцкице, кружићи или пужићи)
- 350 г смрзнутог мешаног поврћа
- маслиново уље
- крупно рендани пармезан
- 400г парадајза из конзверве
Припрема:
Оставите бујон заједно са парадајзом да прокључа, а затим додајте тестенину и кувајте док не буде готова. Неколико минута пре него што је тестенина готова, додајте поврће и поново прокувајте. Крчкајте 2 минута док се све не скува. Послужите у чинијама преливеним маслиновим уљем и посуте пармезаном.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ