Minestrone je supa italijanskog porekla u koju se stavlja mnogo povrća, često sa dodatkom testenine ili pirinča
Postoje različite varijacije kada je u pitanju koje povrće staviti u Minestrone supu, tako da to možete uraditi po vašoj želji i senzibilitetu. tUobičajeni sastojci uključuju pasulj, luk, celer, šargarepu, lisnato povrće, kocku za supu, parmezan i paradajz.
Pročitajte još: Recept za savršen BURITO: Spada u BRZU HRANU, a sastoji se samo od ZDRAVIH namirnica (RECEPT)
Ova supa je vrlo zdrava, a i vrlo se lako pravi. Možete praviti razne varijacije na temu, u zavisnosti od toga šta imate od sastojaka na raspolaganju.
Sastojci:
- 1l vrućeg bujona od povrća
- 100 g rezanaca, oblik po vašem izboru (kockice, kružići ili pužići)
- 350 g smrznutog mešanog povrća
- maslinovo ulje
- krupno rendani parmezan
- 400g paradajza iz konzverve
Priprema:
Ostavite bujon zajedno sa paradajzom da proključa, a zatim dodajte testeninu i kuvajte dok ne bude gotova. Nekoliko minuta pre nego što je testenina gotova, dodajte povrće i ponovo prokuvajte. Krčkajte 2 minuta dok se sve ne skuva. Poslužite u činijama prelivenim maslinovim uljem i posute parmezanom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU