Klasična pita sa višnjama koja se lako pravi.
Iz Bakine kuhinje stiže recept za sočnu slatku pitu, koju mnogi vole.
Pročitajte još: HLEB-JELKICA: Mekan i ukusan, savršen za dekoraciju trpeze (RECEPT)
Recept
Potrebno je:
Prvi deo
- 2 jaja
- 2 jaja
- 50 ml ulja
- 2-3 kašika griza
- 50 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 1/2 praška za pecivo
2. deo
- 1/2 l mleka
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećera
- 1 puding od vanile 40 gr.
- 150-200 gr višanja smrznutih
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutiti 2 jaja sa šećerom dodati griz sa praškom za pecivo, žumanca, ulje, jogurt i sve izmešati. U mleko dodati šećera po želji, dodati vanilin šećer i umućen puding. Sve kuvati minut dva. Skloniti i malo prohladiti. Spremiti očišćene višnje.
Rad:
Rašititi tanku koru pa premazati sa dve kašike fila prvog dela, staviti drugu, i treću koru pa i nju premazati. Staviti četvrtu koru pa je malo premazati uljem a u dno staviti po dužini sav puding pa ga malo raširit.
Odozgo poredjati gusto višnje ili neko drugo voće. Saviti ivice i uviti u rolat. Staviti i podmazan pleh Odozgo premazati preostačim premazaom od jaja. Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta. Seći potpuno hladnu. Vrhunska kraljica pita sa voćem.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK