Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПОСНИ ПРЕДЛОЗИ ЗА РУЧАК И ВЕЧЕРУ Нећете да приметите да недостаје месо

Бела чорба, мусака од карфиола, банатски паприкаш, ћуфте од пасуља, пикантни сом и болоњезе са поврћем.

1710679470_8f94cb677326b102944f07d4e829cc86a1e14c2f.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

 Укућани ће стајати у реду за још, а ви ћете добити бројне похвале.

Бела чорба

Састојци:

  • 200 г шампињона
  • главица црног лука
  • кашика брашна
  • 1 чен белог лука
  • 2 дл белог вина
  • першун
  • уље
  • бибер
  • со

 

Припрема: 
Исецкајте лук и шампињоне, па их издинстајте на уљу. Затим полако додајте брашно, мешајте, па сипајте 1,5 л воде и наставите да кувате. Све добро изблендајте миксером, па додајте зачине и ситно сецкани бели лук. 

 

Мусака од карфиола

Састојци: 

  • 2 шоље пасираног парадајза
  • 1 главица црног лука, ситно исецкана
  • 2 чена белог лука, ситно исецкана
  • 2 шаргарепе, нарендане
  • 2 кашике маслиновог уља
  • со, бибер, оригано, суви биљни зачин по укусу
  • 1 већи карфиол, раздвојен на цветове
  • 1 шоља пиринча
  • 1 црвена паприка, ситно исецкана
  • 1 шоља пасираног парадајза
  • 1 кашика сувог зачина по избору (нпр. оригано или мајчина душица)
  • со и бибер по укусу
  • маслиново уље за премазивање

 

Припрема:

У великој шерпи пропржите црни лук на маслиновом уљу док не постане стакласт. Додајте бели лук, шаргарепу и пасирани парадајз. Кувајте док шаргарепа не омекша. Додајте зачине (со, бибер, оригано, суви биљни зачин) и кувајте још неколико минута. У другој шерпи скувајте пиринач према упутству на паковању. На средњејакој ватри кувајте карфиол у посољеној води док не постане мекан, али не превише мекан. У великој посуди помешајте кувани пиринач, црвену паприку, суви зачин, со и бибер. Уклоните вишак воде из карфиола и ставите га на дно посуде за печење. Прелијте филом од пиринча, па све прелијте сосом од парадајза. Пеците у претходно угрејаној рерни на 180 степени око 40 минута, док мусака не добије лепу златносмеђу боју.

 

Банатски паприкаш

Састојци:

  • 1½ кг шарана
  • 5 главица црног лука
  • уље
  • 2 кашике винског сирћета
  • 2 кашике црвене зачинске паприка
  • целеров лист
  • 2-3 дл сока од парадајза
  • 1 дл црвеног вина
  • бибер

 

Припрема:
Рибу исеците на комаде, попрскајте винским сирћетом и оставите да стоји пола сата. На уљу пропржите лук исечен на ребарца, додајте паприку, сецкан целеров лист, па налијте вином и соком од парадајза и кувајте док поврће скроз не омекша. Кувани сос процедите у другу шерпу, додајте рибу коју сте претходно посолили и оставите на лаганој ватри 40 минута. Послужите уз кувани кромпир или пиринач.

(Ало)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas